Καθυστερούν οι επιδοτήσεις για τις ακακίες

Καθυστερούν οι επιδοτήσεις για τις ακακίες

Αρ. Πρωτ. 13659/22.03.2011 

Προς Υπουργό:

- Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Αγανάκτηση προκαλούν στους καλλιεργητές οι έντονες καθυστερήσεις που παρατηρούνται ως προς την καταβολή των επιδοτήσεων. Σειρά έχουν τώρα οι καλλιεργητές ακακιών, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν λάβει τις επιδοτήσεις που δικαιούνται για το έτος 2010. Οι καλλιεργητές της επαρχίας Λαγκαδά δεν έχουν λάβει το ποσό της επιδότησης, που δικαιούνται από το κράτος, παρά το γεγονός, ότι τα έγγραφα που προσκόμισαν βρίσκονται στη διάθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αυτή η καθυστέρηση ταλαιπωρεί τους καλλιεργητές, οι οποίοι αναμένουν τόσους μήνες για την καταβολή των επιδοτήσεών τους. Αυτή η κωλυσιεργία και η αδράνεια εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου και του εποπτεύοντος Οργανισμού δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Οφείλει το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των εν λόγω ενισχύσεων, έτσι ώστε οι καλλιεργητές να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην καταβολή των επιδοτήσεων, που δικαιούνται οι καλλιεργητές των ακακιών της επαρχίας Λαγκαδά για το έτος 2010;

Απάντηση Υπουργείου